Ochii ațintiți spre vârf

Ochii ațintiți spre vârf

Category : News

Ochii ațintiți spre vârf

Întrecerile interne de raliuri revin în activitate în acest weekend cu BT Transilvania Rally powered by Ford, runda a doua a CNRD. Competiția contează și ca prima etapă a stagiunii 2017 în Tour European Rally.

După un debut foarte bun în stagiunea 2017 a Campionatului Național de Raliuri, cu victoria obținută de echipajul Vali Porcișteanu/ Dan Dobre la Clasa 3 în prima etapă, Raliul Brașovului, dar și cu rezultate foarte bune pentru ceilalți componenți ai echipei, care și-a adjudecat succesul în competiția dedicată, “DTO-Tellur Rally Team” va evolua în perioada 4-6 mai la BT Transilvania Rally powered by Ford.

”Fără îndoială, suntem fericiți că venim la Cluj din postura de lideri în competiția echipelor. Ne propunem să avem o prestație la fel de bună precum cea de la Brașov și să îmcercăm să ne păstrăm cât mai mult timp acest loc fruntaș. Suntem conștienți că nu este o sarcină facilă, pentru că avem parte de adversari extrem de valoroși, dar ne-am propus să luptăm pe fiecare probă specială programată până la finele campionatului pentru a ne clasa la final cât mai sus”, spune Vali Porcișteanu.

Firesc, în paralel, Vali este decis să repete la Cluj succesul obținut la Brașov la Clasa 3: ”În ceea ce ne privește pe mine și pe Dan Dobre, am anunțat că obiectivul nostru pentru acest sezon este titlul la Clasa 3. Este motivul pentru care abordăm întrecerea cu dorința de a bifa a doua victorie în această întrecere. Pe de altă parte, îi avem ca reper pe concurtenții de la Clasa 2, dar, evident, potențăm prestația noastră cu diferența la capitolul material de concurs. Ne-am propus însă să setăm cât mai sus ștacheta, pentru că privim și în perspectivă, la ceea ce va urma în sezoanele viitoare.”

La startul celui mai important raliu găzduit de România în ultimii ani se vor alinia, printre alții, Giandomenico Basso, dublu Campion Național al Italiei, dublu campion european și câștigător IRC, Luca Rossetti, triplu campion european de raliuri, sau Chewon Lim, pilot oficial al programului Hyundai Motorsport. BT Transilvania Rally powered by Ford este prima etapă a Tour European Rally 2017 și va avea un program alcătuit din 14 probe speciale, care vor însuma nu mai puțin de 159,62 km.

Vineri, în prima zi de concurs, startul pe cea dintâi probă a zilei, Tarnița, este programat la ora 16:50. Urmează apoi alte două secțiuni cronometrate, Beliș și Râșca, o vizită prin parcul de service, iar apoi, după lăsarea serii, la lumina proiectoarelor, ultima specială a zilei, Florești, derulată cu începere de la ora 21:22.

Sâmbătă, concurenții vor avea de parcurs mai întâi două bucle cu câte patru secțiuni distincte. Se pleacă în competiție la 9:08, pe PS Valea Fericirii, urmată apoi de Mănăstireni, Dângău și Florești. După regrupare și service-ul de mijloc de zi se va alerga pe Florești, Valea Fericirii, Mănăstireni și Dângău, care va avea și statut de Power Stage. La 18:22 se va da startul în Superspeciala Cluj, pentru ca sosirea primului echipaj să fie programată 6 minute mai târziu.

Echipajul Porcișteanu/Dobre se bucură de susținerea unor parteneri de încredere: DTO (Dolo Trans Olimp) și TELLUR (marca pe care Vali o reprezintă în România), dar și YATOshop.ro, Pirelli, Millers Oil prin Racing Nick – parteneri tehnici, Digi24 & ProFm – parteneri media.