Cu juniorii la atac!

  • -

Cu juniorii la atac!

Category : News

Deși prima etapa din Campionatul National de Slalom Paralel era programata undeva in primavara, data de 30 Iulie a fost ziua de întâlnire pentru pasionații de motorsport în celebra “groapa” de la Sibiu.

Pentru mine, acest loc este unul care-mi amintește de momente unice, dar si momente de tristețe și dezamăgire. Daca încep cu amintirile pozitive, nu pot sa nu aduc in discuție celebrul “Colin McRae Flat Out Trophy” câștigat cu ocazia Raliului Sibiului 2013, dar si cel mai bun timp al Superspecialei “împărțit” in 2012 cu Andreas Mikkelsen. Daca vorbim acum de necazuri, asa cum multi piloti si-au încheiat evoluțiile pe plafon in “groapa”, bineînțeles ca nu aveam cum sa lipsesc si eu de pe aceasta lista. Așadar, un loc “special”, pe care nu-l mai revăzusem de multi ani si eram nerăbdător sa-l vizitez.

Cu ocazia primei etape de Slalom, urma sa am rolul de “rallycoach” si nu de concurent. Doi dintre juniorii care au absolvit școala de pilotaj Vali Porcisteanu, s-au incris la acest prim eveniment din 2016 si urmau sa concureze cu Dacia Logan pusa la dispozitie de Clubul Sportiv Vallino Rally Team.

Acesti doi reprezentanti ai clubului au beneficiat de programul Rally Rent & Coaching dezvoltat de Vali Porcisteanu, atat in campionatul de Raliuri, Viteza in Coasta sau Slalom Paralel. Daca pentru Costi Tudose macadamul nu era tocmai o necunoscuta, Cristi Sugar a facut cunostinta cu cea mai spectaculoasa suprafata de rulare cu ocazia primei etape de Slalom Paralel din 2016.

Dupa fiecare tura parcursa cei doi au crescut ritmul, s-au acomodat cu traseul si cu mașina, au ascultat informațiile furnizate de mine de pe scaunul din dreapta si au început sa dea jos secunde bune.

Senzațiile trăite alături de ei m-au dus cu gândul la experiențele trăite alături de Octi Tirnovean in 2009, sau lupta apriga cu Raul Badiu la Sibiu Rally Show în 2010. Acești juniori au un tupeu fantastic, sunt talentați si cu sustinrea necesara vor ajunge departe. Nu mai e nevoie sa spun ca majoritatea piloților “născuți în groapa” au confirmat si au demonstrat ca talentul și determinarea ii pot duce acolo unde visează si unde le e locul, adică în fruntea clasamentelor. Prima etapa din acest sezon s-a încheiat cu bine și cu ropote de aplauze la festivitatea de premiere, unde Costi si Cristi au ocupat locuri pe podium.

slalom_paralel_2slalom_paralel


Parteneri

Contact

Email: office@valiporcisteanu.com Telefon: 0754.200.111